De Geschiedenis

Een bron van inspiratie en nieuw begin

Het ontstaan van Fonte Fresca

Fonte Fresca betekent “verse bron”. Een bron van inspiratie en nieuw begin. De naam is bedacht tijdens de herbouw van de oude boerderij.

Fonte Fresca is tussen 2000 en 2006 herbouwd in de typische Marchiaanse stijl met grote rivierstenen muren tot wel 60 centimeter dik. “Warm in de winter en koel in de zomer!”

In 2000 zag de voormalige Engelse eigenaresse een foto van een oude ruïne op een website van een Italiaanse makelaar. De foto en plek, het natuurgebied en boven de Grotten van Frasassi, intrigeerden haar en ze besloot de plek met de ruïne te bezoeken. Aangekomen op de plek en wandelend door de omgeving werd ze verliefd op zowel de omgeving als het vervallen huis. Zij besloot de ruïne te kopen en deze in 6 jaar tijd volledig te laten herbouwen met als resultaat de prachtige B&B Fonte Fresca. Vanaf die tijd heeft zij de B&B in haar eentje met veel succes gerund en vele bezoekers van over de gehele wereld mogen ontvangen.

Op televisie

In 2022 was voor de eigenaresse, zij was inmiddels 77 jaar, het moment gekomen om de B&B te koop te zetten. Wij runden in 2022 in Le Marche een half jaar een B&B voor Nederlandse eigenaren en waren op zoek naar een eigen B&B. En zo gebeurde het… wij ontmoetten de toenmalige eigenaresse, raakten bevriend en hebben in 2023 de B&B gekocht. Graag zetten wij haar werk voort en ontvangen we je in Fonte Fresca!

Over de B&B met de vorige Engelse eigenaresse “Maggie” en de prachtige omgeving is een aflevering verschenen op de Italiaanse televisie. Leuk om te bekijken ter inspiratie voor uw bezoek.

Impressie Foto’s